За месец март BOPS ни изненадаха с предложение за цели две кутии. Едната беше наречена „Писма във Времето“, а другата беше посветена втората книга от поредицата „Проклятието на Воронина“. Без колебание поръчах и двете, ето с какво бяха подготвили Алекс и Райс:

BOPS „Пазители: Книга втора от Проклятието на Веронина“

Още в съвсем първата си кутия BOPS стартираха с „Вестители“ на Цветелина Владимира. Не успях да си я взема и много съжалих, защото знаех че стилът на книгата ще ми хареса, а и е дело на български автор. Тъй като тя вече не се намираше и в книжарниците, отчаянието беше пълно.

„Вестители“

Моята малка лична драма се разреши с този диск съдържаш дигател вариант на първата книга от поредицата (в epub и pdf). С това ме спечелиха да си закупя кутията, а и това е причината да се забавя с разопаковането (качена веднъж в киндъла, Мира изчезна от света).

Плакати

Фен материалите, разбира се са задължителни, за това двата плаката с кориците на книгите не бяха изненада. Двете корици са достатъчно красиви, спокойно да стоят закачени някъде из дома.

Силиконови гривни

Силиконови гривни със заглавията на двете книги, следващи и цветовата гама на кориците. Все пак почитателите на BOPS и на „Проклятието на Воронина“ трябва някак да се познаваме навън.

Книгоразделител

Ламиниран, чудесен книгоразделител с подпис на авторката само за специални хора. В този си вариант определено няма да се захаби и ще ми свърши чудесна работа.

Изживей книгата с BOPS

Голяма изненада е картичката с QR кодове, които трябва да сканираш и да прегледаш в определен момент от книгата. Обещават да разкрият интересни истории за писането на книгата, да ни запознаят с авторката и кой знае какво още. Сгъвам я прилежно и поставям в книгата за когато и дойде времето (много много скоро).

„Пазители“

Книга втора от „Проклятието на Веронина“ на Цветелина Владимирова, издателство Orange Books.  Топла, топла от печатниците и още по- специална заради авторския подпис (не ми се мисли за ръката на авторката разписала всички тези книги).

Ето какво обещава книгата:

Вековните закони са потъпкани. Дълго пазена тайна е излязла наяве. Древните традиции на обществото на вестители и пазители изискват греховете да бъдат заплатени с кръв. Ксения е принудена да бяга, за да спаси живота си, а Игор Алешкин е единственият, който може да ? помогне да оцелее. Светът, управляван от непоколебимата ръка на Тайния кръг, е враждебен и изпълнен с опасности. Но спасението на Ксения означава Игор да се отрече от дълга си на пазител. А това ще го превърне в предател и враг на Двореца, на който е служил през целия си живот. Ксения се нуждае от помощта на приятелите си. Освен с опасността, идваща от Двореца, те трябва да се справят и с други препятствия. Кръвожадните са решени да я използват, за да добият мощ, която би могла да се превърне в печелившото им оръжие във войната с пазителите и благословените фамилии от незапомнени времена. Разкъсвана от вина, страх и жажда за мъст, Ксения се озовава на прага на война, в която трябва да вземе съдбовно решение. Дали пророчеството на Вера Крамаренко ще предопредели съдбата или ще се превърне в единствената, способна да разруши покварената власт на Тайния кръг. За да спаси онова, което е останало, Ксения ще трябва да рискува и да се остави в ръцете на неизвестността, неовладяната си сила и един пробуден вампир от подземния свят на Москва.

BOPS „Писма във времето“

Още с първите редове си признавам, че за мен тази е най- тематичната кутия до сега. Всяка една изненада вътре беше изцяло в синхрон с идеята на темата. Ето какво открих :

Висулка „пощенска картичка“

Мъничка и много симпатична метална висулка с формата на пощенска картичка. Аз я слагам при останалите ми ключодържатели, а може да се използва като колие или гривна.

Плик с листа

Получаването на писма ми е голяма слабост, но някак все не се сещам аз да пратя някое. Вече няма оправдания, защото имам наличните материали. Пощенският плик е на лице, както и три листа декорирани с елементи от „Питър Пан“, „Нарния“ и „Алиса в страната на чудесата“.

Тефтер с ретро дизайн

Тефтерът с крафт хартия е перфектен размер както за вкъщи така за из път. Страхотен за записки на блуждаещи мисли или за художествени творения в скучни моменти.

„Пасажер“ от Александра Бракен, издателство Егмонт

Книгата обещава силни емоционални вълнения, което е съвсем очаквано от авторка в йанг адълт жанра:

В една съдбовна нощ виртуозната цигуларка Ета Спенсър губи всичко, което познава и обича. Попаднала в непознат свят, благодарение на странник с опасни намерения, младото момиче е сигурно в едно-единствено нещо – озовала се е не просто на километри, но и на години далеч от къщи. И е наследила нещо, за което не е подозирала, че съществува. Досега.

Цена на кутията: 25 лв (без доставка)

 

За пореден път стигам до заключението, че Алекс и Райс предпочитат книгите с тежест (буквално), страхотното е, че и аз съм на същото мнение. До сега винаги са успявали да ме изненадат с нещо новаторско измислено от тях самите и това ме уверява в тяхното старание и желани да стават все по- добри.

Повече за BOPS, кутията пълна с хартиени усмивки, и нейните създатели можете да научите тук

Ако се интересувате от ревюта на книги обърнете внимание на „Четат ли двама“ в Youtube.

 

Намерете ме в :

Instagram: mira.bg

Facebook@miraonline.bg