Този месец абонаментната кутия пристигна при мен точна на Св. Валентин (не че е празник, който празнувам). Посрещна ме в ръцете на любимия ми човек след ужасно дълъг работен ден и се почувствах сякаш получих награда за добре свършена работа. Вмествам тук, че си я самоподарявам за наближаващия ми рожден ден .

Тъй като през февруари имахме възможност да избираме между мъжка и женска кутия, създателите не са пропуснали детайлите, които бележат разликите между двете. Аз успях да си взема само тази за дамите, първата разлика, която забелязах беше размера. Обичайно по- голям, но да си призная, този формат ми е много по- симпатичен. После забелязах , че и логото се е преобразило от традиционното синьо в нежни нюанси розово/лилаво.

След повдигане на капака ни посреща розова опаковачна хартия, а под нея започват изненадите…

Igreet картичка

Такава „жива“ картичка се беше падала и друг път и не съжалявам, че я получавам отново. Много сладък дизайн, подходящ за празника на влюбените, но не клише. Веднага си признавам, че всичко, което ми напомня на моя закръглен мъркащ беланчо, автоматично ми става любимо.

Картичките са страхотна идея, защото са част едновременно от хартиения и дигиталния свят. Приложението за да видите как оживяват се тегли за секунди и е изключително лесно за работа.

Книжна рецепта от Trouble bakers

Храната и книгите, почитател съм и на двете. А какво става когато тези страсти се съберат в едно? Двете дами от страницата Trouble bakers, може би са се питали същото, когато са създавали своето вкусно интернет кътче.

Те предоставят специално за BOPS дамите рецепта за горещ шоколад с нотки на „Изключителната и удивителна приказка за Мирър и Голиат“. В последно време изборът ми от топли напитки се ограничи драстично и горещия шоколад стана една от напитките към които прибягвам.

Тази рецепта от истински шоколад ще си я приготвя с удоволствие, а докато отпивам с наслада ще си припомням за чудато момиченце, принцове, принцеси, вълшебни преобразявания и какво ли още не.

 Любовни размисли в рамка

Когато магьосник ти дава съвети, бил той и измислен, по- добре го слушай:

Мога да ти кажа, че смисълът на един живот е съвкупност от любовта, с която е бил изпълнен.

Само това има значение.

Тази мъдрост споделя с нас Магнус Бейн от „Принцеса с часовников механизъм“ от Касандра Клеър. Все пак, той е живял не едно или две столетия и има какво да научим от него.

Хареса ми изчистения дизайн и тази веднага открих най- доброто място. На работното ми бюро, бялата рамка с цитат е поставена до бялата рамка с още по- белия ми котарак. Перфектно!

Аркадия от Иън Пиърс

Твърда корица, много страници, страхотен дизайн, преплитащи се истории, други светове, всичко това обещава книгата. От пръв поглед ми се искаше да започна с четенето, но още не ми се е осъществило желание. Ако не успея до тогава, така и така  след 2 месеца излизам в почивка и ще мога да си направя един книжен тримесечен маратон докато се приготвям за големи промени, защото най- вероятно четенето на книги ще се превърне в далечен мираж след това.

„Едно 15-годишно момиче по грешка открива портал към друг свят докато се опитва да намери една изчезнала котка и така започва едно незабравимо приключение. Роман, който ви пренася в три свята, преплетени един в друг и четирима мечтатели готови да променят света.

Три свята, които се преплитат взаимно. Четирима души, които търсят отговори. Кой контролира бъдещето и кой миналото?
В мазето на на професор от Оксфорд 15-годишната Роузи търси изчезнала котка. Но вместо да открие котката, тя открива портал към друг свят.
Антeруолд е свят, облян от слънце. Свят на разказвачи, пророци и ритуали. Но истински ли е този свят и какво се случва, ако решиш да останеш в него?
Междувременно в стерилна лаборатория една бунтарка опитва да докаже, че времето не съществува. А това води до катастрофални последствия.
Пленителна приключенска история, в която тупти огромно сърце, изтъкано от могъщо въображение. Аркадия е чудесният нов роман на световноизвестния писател Иън Пиърс.“

Издателство: Orange books

Цена: 25 лв (без доставка)

За мен съдържанието на кутията напълно оправдава цената си и няма да спра да ги подкрепям докато имам възможност. Това е страхотен проект, единствен в България и искам да съм част от неговото развитие.

Повече за BOPS, кутията пълна с хартиени усмивки, и нейните създатели можете да научите тук

Ако се интересувате от ревюта на книги обърнете внимание на „Четат ли двама“ в Youtube.

 

Намерете ме в :

Instagram: mira.bg

Facebook@miraonline.bg