Човеците искаме да живеем в страната на еднорозите, да играем с пеперудки и да спим върху захарен памук (това последното ми се струва изключително непрактично!). Обожаваме красивото, трябва да сме заобиколени от него, да го докосваме, да го ядем и вдишваме.

Така сме си устроени… сигурно много от първите хора са загинали в опити да погалят някой красив съблезъб (фактите ми не са проверени). Не случайно има цели философски учения и научни изследвания върху начините за постигане на успех, щастие и хармоничен дух.

Запечатваме само най- силно позитивните моменти, но има и други, нали? Става въпрос за бомбардирането с идеята за позитивизъм, за онова усещане, което остава в нас рекламата на по- добър от нашия живот.

Гледаме веселите, цветни и изчистени снимки на хората в социалните мрежи и оставаме с копнеж за същото. Четем главно невероятните приключения на някого, но някъде там скрити остават другите човешки емоции.

Всеки има право да сподели за себе си колкото реши и тук не става въпрос за завист!

Един тед толк ме накара да се замисля за повърхностния позитивизъм, който създава представата, че всички останали човешки емоции са недопустими. Сякаш никога няма да бъдещ щастлив или успешен, ако ти се случи да се натъжиш.

Цялата тази статия съществува за да ви кажа, че ВСИЧКИ ЕМОЦИИ СА ПОЗВОЛЕНИ!

Норнално е да се чувстваме подтиснати от несполуки, да сме наранени от думи, да страдаме заради чужди действия и то, толкова е нормално, колкото да се чувстваме обичани, да усещаме удовлетворение от работата или да изпитваме спокойствие сред природата.

Живота е омацан във всички цветове и да размажем отгоре розовата боя, само ще се получат нови нюанси. Нещо като ситуацията, в която се спъваш и падаш пред хора. От земята се оглеждаш и ако те гледат се засмиваш за да замажеш положението, а иначе те боли жестоко.

Да бъдеш опримист, позитивен човек, за мен НЕ означава да пренебрегнеш всичко и да виждаш само хубавото. Означава да приемеш нещата такива каквито са. След това да предприемеш действия и в техния резултат да очакваш нещо по- добро.

Означава, че при проблем споделяш на един/двама приятели и стига толкова. Позволяваш си да поплачеш, да се депресираш за нещо, да счупиш чиния от яд…. но за малко, после се оттърсваш и продължаваш нататък.

ВСИЧКИ ЕМОЦИИ СА ПОЗВОЛЕНИ! Стига да не изпадаме в крайности и да не се давим в тях.

Вярвам във вас и в мечтите ви! Сигурна съм, че ще успеете да се преборите с това, което ви тежи!

Бъдете щастливи, удовлетворени и засмени, но не на всяка цена.

 

 

Намерете ме в :

Instagrammira.bg

Facebook@miraonline.bg