Хидратирането не винаги ми е било приоритет. Например, в тийнейджърските ми години, ако трябва да подредя любими, тогава напитки по реда, в който ги употребявах, щяха да са : кола, кафе, бира…. и там някъде евентуално вода.

През последните 2 години станах по- добра с пиенето на водаta. Обезкуражаваше ме фактът, че вкъщи се налагаше да си наливам в чаша на всеки 20 мин. Разливах я, а оставех ли чашата без надзор , един котешки език я откриваше. Вече нямам този проблем.

 

 

В работата, купувах си голяма бутилка и си преливах в пластмасова 500 милилитрова. В последствие, същата по-малка бутилка започнах да я използвам и вкъщи. Така открих, че ми е много по- удобно. Ползвах я ежедневно, по- повече от седмица без да я сменям, притесни ме какво отделя пластмасата.

Разтърсих се за алтернатива. В крайна сметка реших, че ако ще инвестирам трябва да е стъкло, а не просто по- безопасна пластмаса. В интернет открих 2-те марки Flashka и Equea, след няколко месечно чудене, цената и дизайна наклониха везните към Equea.

 

 

Плюсове на стъклената бутилка:

 • Не е токсична- нямаше как да не го сложа на първо място;
 • Здрава е – изработена е от боросиликатно стъкло. Ако е възможно, ми се иска да не тествам изпускане от високо, но няколко пъти беше събаряне на твърда повърхност без повреда.
 • Трудно се разлива- не мога да преброя колко пъти пластмасова бутилка ми се е разливала в чантата. Капачката на тази е от неръждаема стомана, дори при завиване издава лек прискърцващ звук, който те уверява, че е затворена;
 • Издържа на -20/+100 градуса температура- ползвала съм я както за горещ, така и за студен чай. Бутилката издържа безпроблемно, но тъй като тя не е термо, все пак можете да се изгорите, ако течността не е е изстинала;
 • Удобна за захват- бутилката е стеснена в средата и не ми се е случвало да ми се изплъзва;
 • Изглежда добре- факт е, че очите обичат красивите предмети;
 • Има защитни аксесоари- част от дизайна на моята е  гумена защитна обвивка на дъното, която може да се сваля. Помага за по -стабилно закрепяване на повърхности. Подарих по- голяма бутилка на моя мъж и неговата вървеше със защитен вълнен калъф с кожа;
 • Лесна поддръжка- може да се пуска в миялна;
 • Помагате на себе си и на природата;

 

 

Минуси на стъклената бутилка:

 • Излезете ли навън, вече изпили течността, не можете да я хвърлите и трябва да я носите с вас докато не се приберете. Смешно е да го споменавам, но го казвам, защото трябва да й намерите перманентно място в чантата;
 • По- тежка е от пластмасовата бутилка, отново във връзка с това, че ще я носите с вас;
 • Ако си налеете чай, не я измиете добре и не я оставите отворена да се проветри, ще задържи мириса за кратко;
 • Ако не я носите в отделен джоб или в калъф може да се притеснявате, че ще се надраска;
 • Цената- струва около 36 лв за 550 мл и много хора не биха направили такава инвестиция;

 

 

От къде?

Equa имат оригинален сайт с безброй дизайни, но на мен не ми се чакаше доставка от Европа.

За първи път  забелязах бутилките миналото лято в био магазин в Бургас. Когато взех решението да си я купя, гугъл знаеше само за 2- 3  български магазина. Един от тях беше, точно този, на който попаднах лятото. Стори ми се с най- голям избор от дизайни и цената е с много малка разлика от тази на оригиналния сайт на Equa. Поради доброто обслужване и бързата доставка ги споменавам тук : Be Bio .

 

 

Последни мисли

Вече един месец използвам моята бутилка ежедневно, вкъщи и навън. Освен впечатленията ми по- горе, мога да кажа, че за сега, дизайнът не се е променил по никакъв начин, което е приятна изненада, защото не бях сигурна относно това. Като цяло съм доволна от придобивката си и съм уверена, че няма да й видя сметката в близките месеци.

 

Намерете ме в :

Instagram: mira.bg

Facebook@miraonline.bg