Тази година желание за наистина весели коледни празници ме завладя още в средата на октомври. За мен коледният дух не е пряко свързан с украсата на дома, той е вълнение от очакването на онези спокойни дни със семейството. Обаче и коледната украса си е необходима! 8 години под ред ползвахме една и съща и каквото остана от нея не е в много добро състояние, особено след като се сдобихме с мяукащ, бял, пухчо.

В търсене на нещо ново и интересно попаднах на „Направи си сам Коледа“ на Kutia.bg. Примамиха ме с предложението да използвам ръцете си за да си направя календар, с който да броя дните до Коледа. Всички материали щяха да дойдат в една кутия, а от мен се искаше  само въображение. Така и стана!

p1030451%d0%bf

 

Освободих си време за проект „Коледа“, съвсем по детски седнах на земята и разхвърлях материалните пред мен. Не може да се твори седнал на стол или пък с прилежно подредени консумативи, НЕ МОЖЕ! Коледните песни също бяха на линия, но не от най- стандартните, поздравявам ви с тази –> тук

p1030424%d0%bf

В кутията:

24 хартиени пликчета + 9 резервни

златиста панделка 2 м

зелена панделка 2 м

зелена панделка на точки 2 м

златист шнур

канап

текстилна и хартиена дантела

картон с номерата от 1 до 24

инструкции за работа с различни идеи за закачане

използвах и червената панделка, с която беше завързана кутията

ръчно написана картичка само замен

24 РАЗЛИЧНИ ПЛИКЧЕТА ЧАЙ за самоизненадата 🙂

Единственото, което не беше включено е лепило или двойнозалепящо тиксо и ножица. Наистина друго не трябва, но аз си бях приготвила също бял и сребърен писец, от които белият се оказа най- подходящ.

p1030430%d0%bf

Захванах се с рязането на номерата, тук искам да предупредя, който е забравил как се изрязват кръгчета да му мисли. Отне ми около 10 мин и резултатът наподобяваше работата на шестокласник, но пък беше забавно.

p1030461%d0%bf

Какво правих с пликчетата? Взимам пликче, със затворени очи хващам пакетче чай, мушкам го и прегъвам. Отварям очи и запечатвам плика с лепило. После работата е по- лесна, украсявам с панделка и най- накрая залепвам номерчето. Не ги правих под ред. Някои ми харесаха как се получиха повече от други, в крайна сметка избрах всички да са квадратни. Не изхабих всичките материали, останаха ми допълнителните пликчета и малко от панделките.

p1030463%d0%bf

Как и къде ги окачих? 24 пликчета по- късно, дойде най- сложният момент. Къде мога да ги закача така че да изглеждат добре, но да са на безопасно разстояние от мъркащата машина? След като измислих и това, просто направих по една малка дупчица в един от ъглите на пликчетата, промуших канапа и ги завързах за бамбукова пръчка. Защо и от къде имам бамбукова пръчка у дома и то с такива размери, обаче не мога да ви кажа. Някои неща вкъщи просто се появяват и остават за неопределен период от време.

p1030488%d0%bf

Сериозната физиономия е, защото след като ги закачих трябваше да ги поразместя и някои от тях да висят по- ниско за да не се прехлупват. Не са последователни дните, не исках, когато започна да отварям изненадите да се получават празни места.

p1030475%d0%bf

Целият процес ми отне около 3 часа, не малко време, но не ми досади дори за секунда.  Е, направих почивка за една ябълка и чаша чай. Хубавото на този вид календар е, че дори да се наложи да пътувате някъде можете да вземете съответните пакетчета с вас, аз това планирам да правя следващите седмици.

p1030467%d0%bf

На следващата сутрин отпразнувах с чаша вкусен, билков чай факта, че явно съм наместила календара добре, защото беше непокътнат от пухкави лапи. За сега му се разминава на точно един нокът разстояние. В противен случай ще трябва да търся изненадите из апартамента, което от друга страна също е забавно.

15178325_1749131025412207_6614673468022525465_n

Поздравявам Kutia.bg за страхотната идея беше ми приятно да поработя с ръцете си и да създам нещо свое. Кутия „Направи си сам Коледа“ мисля, че вече е изчерпана. За сметка на това, екипът им отново са помислили какво ни затруднява с наближаването на празничния месец, а именно подаръците. Вижте какво са подготвили джуджетата от Kutia.bg –> тук

Пазете се от студа и ми изпратете усмивка, ето една и от мен : )

 

Намерете ме в :

Instagram: mira.bg

Facebook: @miraonline.bg